Leren is jezelf kennen

Leren is complex. Veel kinderen lopen in de bovenbouw van de basisschool en in het voortgezet onderwijs tegen problemen aan met huiswerk maken en proefwerken leren. Uit onderzoek blijkt dat weten wie je bent en hoe je moet leren ervoor zorgen dat je veel bewuster aan het werk gaat. Leerprestaties verbeteren hierdoor. ‘Ik leer leren’ helpt uw kind bewust te worden!

Inhoud training

Met de training ‘Ik leer leren’ ontdekken kinderen wat hun persoonlijke leerstijl is, ze leren plannen en organiseren, hoe ze zich kunnen concentreren en waardoor ze geïnspireerd worden. Ze leren faalangst herkennen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren zodat kinderen grip op hun huiswerk krijgen en er ook tijd overblijft voor sport en hobby’s.

Individueel

De ‘Ik leer leren’ training wordt bij praktijk Lichtpuntjes individueel gegeven en bestaat uit 5 bijeenkomsten van een uur.  Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema (bijvoorbeeld: leerstijlen of motivatie) en kent een vaste structuur. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met actiepunten gericht op uw kind. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Voor wie

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers voor wie het leren nog niet vanzelf gaat en jongeren die in hogere klassen van het voortgezet onderwijs vastlopen.

Kosten

De training ‘ik leer leren’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van een uur. Een bijeenkomst kost 40 euro. De kosten zijn inclusief het werkboek voor uw kind.

Lees meer over de training:
www.ikleerleren.nl


Ik leer leren certificaat

Heeft u nog vragen, stuur dan een mailtje naar: heleen@lichtpuntjes.info.

Voor alle contactgegevens kunt u terecht op de contactpagina.